ΑΡΧΙΚΗ

ΙΔΡΥΜΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΠΟΥΔΕΣ

ΜΟΔΙΠ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

ERASMUS+

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναζήτηση στην ιστοσελίδα

 
 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών που έχει τη νόμιμη κυριότητα της αίθουσας του θεάτρου που βρίσκεται εντός του επί της οδού Πειραιώς 256 κτηριακού συγκροτήματος (υπόγειο κτιρίου Δ), με την από 21.2.2012 απόφαση της Συγκλήτου όρισε Τριμελή Επιτροπή Διαχείρισης για την αξιοποίηση της Θεατρικής Σκηνής της ΑΣΚΤ, τα μέλη της οποίας είναι υπεύθυνα για την υποβολή προτάσεων αξιοποίησης του χώρου της θεατρικής σκηνής καθώς επίσης και για την υποβολή μελετών σχετικά με την αξιοποίηση της θεατρικής σκηνής σύμφωνα με τις αποφάσεις των αρμοδίων συλλογικών οργάνων της ΑΣΚΤ.
Κύριος σκοπός αξιοποίησης της θεατρικής σκηνής της ΑΣΚΤ είναι αφενός η υποστήριξη της εκπαιδευτικής διδασκαλίας και αφετέρου η ανάδειξη της σε ένα σύγχρονο χώρο γόνιμης συνεργασίας, καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης, με την υλοποίηση πρότυπων καλλιτεχνικών δράσεων και εκδηλώσεων ανοικτών στην κοινωνία. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ανάδειξη και υποστήριξη των νέων δημιουργών (εικαστικών, ηθοποιών, σκηνοθετών, χορευτών, μουσικών, χορογράφων, σκηνογράφων, ενδυματολόγων, συγγραφέων, μεταφραστών, κλπ)
Στη θεατρική σκηνή της ΑΣΚΤ μπορούν να φιλοξενηθούν ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσει όπως θεατρικές, χορευτικές, μουσικές παραστάσεις, εκθέσεις, συμπόσια, ημερίδες, διαλέξεις, σεμινάρια, παρουσιάσεις βιβλίων, φεστιβάλ, καλλιτεχνικά εργαστήρια, κ.α. στο πλαίσιο συνύπαρξης των Τεχνών.
Υπεύθυνη για την λειτουργία είναι μια τριμελή επιτροπή που απαρτίζεται από τον Πρόεδρο, Ιωάννη Σκαλτσά-Επίκουρος Καθηγητής και τα μέλη Ευθαλία Πεζανού–Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Βασίλειο Βλασταρά-Επίκουρος Καθηγητής.

ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

Η θεατρική σκηνή διατίθεται μετά την υποβολή αίτησης του ενδιαφερόμενου στο Γενικό Πρωτόκολλο της ΑΣΚΤ. Το αίτημα εγκρίνεται ή απορρίπτεται από την ανωτέρω αναφερόμενη Τριμελή Επιτροπή Διαχείρισης και αποφασίζει με γνώμονα το συμφέρον της Σχολής.

Ο ΧΩΡΟΣ

Ο χώρος της θεατρικής σκηνής έχει σχεδιαστεί εξ αρχής, έχει τις κατάλληλες υποδομές, είναι εφοδιασμένος με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και υπάρχει εγκατάσταση για πυρασφάλεια και εξαερισμό και αποτελείται από τους κάτωθι χώρους:
Περιγραφή του χώρου:
Σκηνή: Η σκηνή του θεάτρου πληροί τις προδιαγραφές για την πραγματοποίηση μιας επαγγελματικής θεατρικής παράστασης.
Πλατεία: Η πλατεία είναι χωρητικότητας 144 καθισμάτων.
Καμαρίνια: Το θέατρο διαθέτει έξι ευρύχωρα καμαρίνια, από τα οποία τα δύο διαθέτουν δικό τους χώρο WC με ντουζιέρα ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα έχουν κοινό WC με ντουζιέρα. Βοηθητικός χώρος πλάι στη σκηνή: Δίπλα στη σκηνή και στα καμαρίνια υπάρχει βοηθητικός χώρος εμβαδού 70τμ και ύψους 6 μέτρων. Ο χώρος προσφέρεται και για άλλες χρήσεις.
Χώροι κοινού: Διαθέτει άνετο foyer, κυλικείο και τουαλέτες άμεσης πρόσβασης του κοινού.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αθηνά Γκογκομήτρου.
Τηλ.: 210-3897111
e-mail: theatro@asfa.gr

Επικοινωνία

Πειραιώς 256
Τ.Κ. 18233
Αγ. Ι. Ρέντης

210 48 01 260